Dit is afhankelijk van de verwarmingskeuze. Als u ervoor kiest om infrarood vloerverwarming aan te schaffen is de kans aanwezig dat het gebruik over meerdere groepen verdeelt moet worden. Met de aanschaf van infraroodpanelen is het meestal niet noodzakelijk om aanpassingen te doen. Als we wel aanpassingen in de meterkast moeten doen brengen we u hiervan vooraf op de hoogte en ontvangt u een prijsopgave voor deze werkzaamheden. U heeft dan de keuze om het door ons te laten uitvoeren of via een andere partij. Deze extra kosten staan in schril contrast tegen verbouwing en aanpassingskosten als u kiest voor een warmtepomp met vloerverwarming.
Een handige “doe het zelver” draait hier zijn hand niet voor hem. De folie vloerverwarming is zeer eenvoudig te leggen en het aansluiten op de ontvangen/thermostaat is niet ingewikkeld. De montage van een infrarood paneel is niet meer dan het ophangen van het paneel en de stekker in het stopcontact steken of een aansluiting maken op een bestaand stroompunt. Bij alle produchten ontvangt u een duidelijke installatie instructie. Desgewenst kunt u gebruik maken van ons installatieteam.
Deze zijn nihil, anders dan bij een CV-ketel en warmtepomp is jaarlijks onderhoud niet nodig. Onderdelen kunnen niet kapot gaan en mocht dat onverhoopt toch gebeuren beroept u zich op de garantievoorwaarden.
De levensduur van Infrarood verwarming is lang, er wordt door de fabrikant 10 jaar garantie verstrekt maar u mag ervan uitgaan dat panelen en vloerverwarming minimaal 15 jaar meegaan.
Infrarood verwarming is verreweg het voordeligste alternatief voor vervanging van CV-aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten van een warmtepomp zijn de kosten voor het plaatsen van zo’n warmtepomp ook niet gering. Bij een watergedragen vloerverwarming zijn de installatie kosten hoog doordat de freeswerk een tijdrovende bezigheid is met als bijkomend nadeel het stof en de rommel die ermee samengaat. De kosten voor het aanbrengen van infrarood (vloer) verwarming zijn een fractie van de andere oplossingen en binnen één dag geïnstalleerd.
Met infrarood verwarming kan men wel tot 30-50% besparen t.o.v een CV-aardgas installatie! Dit komt omdat infrarood verwarming de mogelijkheid biedt om elke ruimte apart te verwarmen, zodat er geen onnodige energie wordt verspild aan ruimtes die op dat moment helemaal niet verwarmd hoeven te worden.
Jazeker, infrarood verwarming is meer dan geschikt om CV-aardgas te vervangen. De verschillende mogelijkheden (vloer, panelen etc) die er zijn bieden samen de beste manier om uw huis, bedrijfspand etc. te verwarmen. In een bestaande woning hoeven nauwelijks aanpassingen te worden gedaan om volledig of deels over te gaan op infrarood verwarming. Bij andere verwarmingsoplossingen is dat ondenkbaar, denk aan de installatie van een warmtepomp en het vervangen/aanbrengen van watergedragen vloerverwarming.
Infrarood vloerverwarming heeft een brede toepassingsmogelijkheid en wordt gelegd onder laminaat, hout, PVC (klik en verlijmd). Bij laminaat, hout en klik PVC kan de folie direct onder de toplaag gelegd worden. Hierdoor is de opwarmingstijd van de vloer kort en wordt de warmte snel gevoeld. Van belang is om te checken bij de leverancier van de vloer of het betreffende product geschikt is voor vloerverwarming. Nog makkelijker is om dit bij ons te checken zodat u uw garantie behoudt. Als wij bevestigen dat de door u gekozen vloer geschikt is ontvangt u hiervan een bevestiging zodat we beide weten dat u jarenlang plezier zult beleven aan de door u gekozen vloer en verwarming. Als u kiest voor verlijmde PVC gaat dit altijd samen met een ondervloer waarop de PVC verlijmd wordt. De vloerverwarming wordt dan verwerkt in de ondervloer zoals bijvoorbeeld Jumpax of egaline. Wij vertellen u er graag meer over.
Jazeker, het kan als hoofd- en bijverwarming worden toegepast. Niet alleen de gehele woning, maar ook een bepaalde ruimte, zoals een hobbykamer of badkamer, kan worden uitgerust met infrarood verwarming. Meestal wordt gekozen voor een combinatie van infrarood vloerverwarming (folie) en de toepassing van infraroodpanelen in de badkamer en andere ruimtes waar men minder vaak verblijft. Zo wordt het mogelijk om flink op de energienota te besparen omdat niet meer de hele woning verwarmd wordt.
Onze infrarood verwarming kan uitstekend worden toegepast in een woning die minder of slecht geïsoleerde is. Het is zelfs zo dat infrarood verwarming beter presteert in een slecht geïsoleerde woning dan een CV-aardgas installatie of warmtepomp. Voor het gebruik van infrarood verwarming hoeft de woning dus niet te worden geïsoleerd, echter adviseren wij ten alle tijden om dit zoveel mogelijk wel te doen. Het komt uw leefklimaat en energierekening alleen maar ten goede. Infrarood verwarming kan in zo’n situatie worden toegepast omdat de stralingswarmte van infrarood vloerverwarming of panelen niet de lucht verwarmen, maar de objecten in de ruimte. Dit resulteert in een beter binnenklimaat, voelt aangenamer aan en de warmte wordt niet beïnvloed door tocht.
Wij rekenen met een periode van 6-7 jaar en deze kan per situatie langer of korter zijn. Dit is vooral afhankelijk van de energieleverancier en de tarieven die wel/niet gerekend worden voor het terugleveren. Met een levensduur van 25 jaar is dit nog steeds een goede investering.
Op de omvormer wordt gratis een verlengde garantie van 10 jaar geboden en op de zonnepanelen 25jaar opbrengstgarantie. Omdat Autarco een Nederlands bedrijf is met een groot dealernetwerk bent u er altijd verzekerd van service als dat nodig is, ook als de dealer failliet is gegaan.
Bij het ondertekenen van de offerte wordt een minimale opbrengst per jaar gecalculeerd. Als deze opbrengst niet wordt gerealiseerd krijg je de gemiste kWh’s in Euro’s op je bankrekening.
De batterij heeft een eigen omvormer nodig. De omvormer ontvangt namelijk dagelijks de instructies voor de komende 24uur en stuurt de batterij aan.
Er wordt 10 jaar garantie verstrekt op de batterij en omvormer. Kiwatt is een Nederlandse fabrikant met een groot dealernetwerk waardoor er altijd een installateur in de buurt aanwezig is.
Kiwatt garandeert 6000 laad/ontlaad cycli op 100%, dat staat bij 1 cyclus per dag gelijk aan ruim 16 jaar. Daarna neemt de capaciteit langzaam af net als bij een accu van de auto.
Ons energieopslagsysteem is bedoeld om energie in 24 uur te verbruiken. Het is dus niet zo dat u in de zomer de batterij vollaadt en het in de winter pas gaat verbruiken. Op een zonnige winterdag kunt u wel genoeg energie opwekken en opslaan voor een opvolgende donkere dag.
Dat is zeker mogelijk. Combineer dit met een dynamisch energiecontract en het gaat volledig geautomatiseerd zodat je er geen omkijken naar hebt.
De Kiwatt Batterij staat in verbinding met uw zonnepanelen. De zonnepanelen moeten hun energie kwijt. Die zoeken naar de eerste de beste gebruiker die ze tegenkomen. Denk aan de overeenkomst met water: als je dat naar beneden drukt, zoekt het de eerste de beste uitweg naar boven. Zo werkt het met energie ook. De zonne-energie wordt eerst ‘gedrukt’ naar de apparaten in uw gebouw, zoals de waterkoker, wasmachine, verlichting etc. Zodra de woning/ het gebouw is voorzien van voldoende energie, wordt de Kiwatt Batterij gevuld. Wanneer ook de batterij vol is gaat de eventuele overtollige energie terug naar het net.
Het duurt ongeveer 2 uur voordat de Kiwatt Thuisbatterij volledig is opgeladen. Afhankelijk van uw verbruik kunt u hier bijvoorbeeld de avond en nacht mee overbruggen. Wij bieden een 10kW en 20kW omvormer aan bij batterijen met een opslagcapaciteit van 30kWh en hoger.